Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Επιστρέφει στο SBK η Yamaha;

Ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής -μετά από ένα χρόνο απουσίας- της Yamaha, στο πρωτάθλημα Superbike, άφησε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της ομάδα Lin Jarvis.
Οι πληροφορίες ήθελαν τη Yamaha να επικεντρώνεται στην περαιτέρω αναβάθμιση του MotoGP και να μην συζητά την επιστροφή της στο SBK, μετά από ένα χρόνο απουσίας, αλλά ο Lin Jarvis μιλώντας στο motorcyclenews.com, επιβεβαιώνει ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Yamaha, η επιστροφή της στο SBK, θα εξαρτηθεί από το αν ο νέος ιδιοκτήτης (Dorna), αποφασίσει οριστικά να αλλάξει τους κανονισμούς.

«Για την ώρα δεν συμμετέχουμε στα Superbike, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ενδιαφερθούμε στο μέλλον. Μέχρι πέρυσι, όταν φύγαμε από τα Superbike, είχαμε εμπλοκή σχεδόν σε κάθε κατηγορία. Αν το επίπεδο είναι χαμηλότερο και πιο εφικτό από οικονομικής άποψης, τότε θα μας αυξήσει το ενδιαφέρον να επιστρέψουμε. Νομίζω ότι οι αγώνες με μοτοσικλέτες παραγωγής έχουν αντίκτυπο στην αγορά, αλλά τα Superbike χρειάζονται υποβάθμιση των τεχνικών κανονισμών, διότι κάνοντας αυτό θα φέρεις περισσότερες συμμετοχές και θα διατηρήσεις καλό θέαμα. Αν αυτό σκέφτεται η Dorna, τότε είναι θετικό», τόνισε ο Jarvis.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου