Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Το νέο Honda CBR 250R!


Μετά από την «crossover» μοτοσικλέτα με τον V4 κινητήρα που θα παρουσιαστεί στην ΕΙCMA, η Honda ανακοίνωσε σήμερα άλλο ένα καινούργιο μοντέλο, που αναμένεται να κάνει πολλούς νέους αναβάτες να χάσουν τον ύπνο τους. Το CBR 250R φέρει έναν εντελώς νέο μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο κινητήρα, 249,4 κ.εκ.
Η μοτοσικλέτα δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία τόσο από το VFR 1200F όσο και από τη σειρά των CBR-RR και σε συνδυασμό με τα γραφικά και τη βαφή στην κλασική τριχρωμία κόκκινου-λευκού-μπλε, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Αυτό που καταφέρνει το CBR 250R και το οποίο θεωρείται πολύ σημαντικό στη συγκεκριμένη κατηγορία, είναι ότι πείθει πως πρόκειται για μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Ο κινητήρας της μοτοσικλέτας είναι, όπως ήδη αναφέρθηκε, σχεδιασμένος από λευκό χαρτί. Πρόκειται για ένα μονοκύλινδρο και υγρόψυκτο μηχανικό σύνολο, με τέσσερις βαλβίδες και δύο επί κεφαλής εκκεντροφόρους. Η χωρητικότητά του είναι 249,4 κ.εκ., η τροφοδοσία επιτυγχάνεται μέσω PGM-FI ηλεκτρονικού ψεκασμού και η απόδοσή του, σύμφωνα με τη Honda, είναι 25,5 ίπποι στις 8.500 σ.α.λ. και 2,2 kgm ροπής στις 7.000 σ.α.λ. Εκτενής αναφορά γίνεται και για την οικονομική λειτουργία του εν λόγω κινητήρα, ο οποίος, σύμφωνα πάντα με τη Honda, καταναλώνει 1 λίτρο καυσίμου ανά 27 χιλιόμετρα.

Ο κινητήρας «φιλοξενείται» σε ένα διπλής ραχοκοκαλιάς ατσάλινο πλαίσιο, τύπου διαμάντι, στο μπροστινό μέρος του οποίου τοποθετείται συμβατικό πιρούνι διαμέτρου 37 χλστ., μονό δισκόφρενο διαμέτρου 296 χλστ. και ελαστικό διαστάσεων 110/70-17. Αντιστοίχως, πίσω συναντάμε μονό αμορτισέρ, μονό δισκόφρενο διαμέτρου 220 χλστ. και ελαστικό διαστάσεων 140/70-17. Το ύψος της σέλας στο CBR 250R ανέρχεται στα 784 χλστ., ενώ το βάρος του στα 162 κιλά. H Honda ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει και έκδοση με C-ABS, πέραν της βασικής, με το βάρος σε αυτήν την περίπτωση να αγγίζει τα 166 κιλά. Τέλος, οι χρωματικές επιλογές θα είναι δύο: μαύρο και τριχρωμία κόκκινου-λευκού-μπλε.

Πηγή:www.Mototriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου