Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Sport 250 κ.εκ. από τη Yamaha;



'Eνα νέο sport μοντέλο 250 κ.εκ. φημολογείται ότι ετοιμάζει η Yamaha, όχι μόνο για τις αγορές της ΝΑ Ασίας, αλλά και για τον υπόλοιπο κόσμο! Το μοντέλο θα είναι, φυσικά, ένα YZF-R 250 κ.εκ..
Όπως ακούγεται το… YZF-R250 θα βασιστεί (αισθητικά τουλάχιστον) στο R6 και θα βρίσκεται στις αγορές παγκοσμίως, πιθανότατα το 2014. Οι πληροφορίες για το νέο μοντέλο είναι σχεδόν μηδαμινές (ακόμη και το εικονιζόμενο αποτελεί απλά ένα concept σκίτσο), αλλά δε θεωρείται καθόλου απίθανο να μάθουμε περισσότερα στη φετινή EICMA, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί εκεί.
Η κίνηση αυτή της Yamaha φαίνεται απόλυτα λογική. Δύο από τους Ιάπωνες ανταγωνιστές της, η Honda και η Kawasaki, έχουν ήδη μοιραστεί ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας στην κατηγορία, χάρη στα CBR 250R και Ninja 250R αντίστοιχα, ενώ και η Suzuki κάνει τα πρώτα της βήματα με το γυμνό GW 250 Inazuma. Επιπλέον, η ΚΤΜ μοιάζει να έχει βάλει στόχο κάθε πιτσιρικά που επιθυμεί ένα μικρού ή μεσαίου κυβισμού μοτοσικλετάκι με sport χαρακτηριστικά, με τα Duke 125, 200 και – εσχάτως – το νέο 390.
Με λίγα λόγια, η Yamaha μάλλον άργησε να μπει στο παιχνίδι και επιθυμεί να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο. Περισσότερα, όμως, θα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε στην επερχόμενη EICMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου