Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ακομα ενα νεο μοντελο για το 2013

Οπως ολες οι εταιριες ετσι και η KTM δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, βγάζοντας στην παραγωγή μια καθαρόαιμη αγωνιστική RC 250R, για όσες "φιλόδοξες" ομάδες και ιδιώτες τη λαχταρούν.

Από την επίσημη παρουσίαση της ομάδας Moto3 στο Salzburg στις αρχές του περσινού Οκτώβρη μέχρι την πρώτη νίκη του Cortese στο Estoril είχαν περάσει μόλις επτά μήνες. Φυσικά, δεν πρόκειται για σύμπτωση, αλλά για μια συστηματική εφαρμογή του προγράμματος της KTM.

Ο τίτλος του Cortese και ο αντίστοιχος κατασκευαστών στην πρώτη χρονιά της Moto3 και τα αποτελέσματα των υπόλοιπων οκτώ αναβατών της KTM έδειξαν ξεκάθαρα την τεχνογνωσία της εταιρείας. Με βάση τη σταθερή ταχύτητα των εννιά αναβατών της KTM εξελίχθηκε και η αγωνιστική μοτοσυκλέτα του 2013.

Η νέα RC 250R διαθέτει έναν υγρόψυκτο, μονοκύλινδρο, τετράχρονο κινητήρα 249,5 κ.εκ. με 2 ΕΕΚ και απόδοση που ξεπερνά κατά τι τους 50 ίππους στις 13.000 στροφές.

Ζυγίζει μόλις 80Κιλα και τα συστατικά της είναι κορυφαίων προδιαγραφών (ανάρτηση WP, φρένα Brembo, εξάτμιση Akrapovic τιτανίου, υποπλαίσιο από ίνες άνθρακα, ρυθμιζόμενα φρένα/traction control/launch control/χαρτογράφηση ψεκασμού/χαρτογράφηση ανάφλεξης/περιοριστής ταχύτητας στα pits, αυτόματος διακόπτης, interface για καταγραφή δεδομένων και πάει λέγοντας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου