Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Μια μηχανή απ το μέλλον απολαύστε την:

         Ιδού η νέα MV Agusta Rivale               
Είναι σίγουρο πως η ιταλική εταιρία θα παρουσιάσει ένα adventure /supermotard μοντέλο στην EICMA και το μοντέλο που βλέπετε στη φωτογραφία φέρεται να είναι το πρώτο επίσημο σχέδιο.
Το συγκεκριμένο σχέδιο βρίσκεται ήδη σε αρκετά ξένα μοτοσικλετιστικά sites, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και αυτό της έγκυρης βρετανικής εφημερίδαςmotorcyclenews.

Το εν λόγω sketch διαφέρει αρκετά από το «ανεπίσημο» πρωτότυπο που σας είχαμε παρουσιάσει πριν από ένα περίπου χρόνο το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του στην περσινή ιταλική έκθεση και ήταν μία σπουδή των τελειόφοιτων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Σχεδιασμού του Τορίνο. Εκείνο έμοιαζε περισσότερο με Adventure ενώ σε αυτό το σχέδιο παρουσιάζεται μία μοτοσικλέτα με περισσότερο supermotard χαρακτηριστικά. Η MV Agusta φημολογείται ότι έχει στα μελλοντικά της σχέδια την παραγωγή και ενός μοντέλου για αυτή την κατηγορία, οπότε δεν θα παραξενευτούμε καθόλου αν τελικά δούμε στην EICMA δύο διαφορετικά μοντέλα με την ίδια όμως βάση. Από τη στιγμή βέβαια που πρόκειται απλά για ένα σχέδιο η τελική μορφή της μοτοσικλέτας δεν αποκλείεται να είναι αρκετά διαφορετική.

Σύμφωνα με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής η ιταλική μοτοσικλέτα, που πιστεύεται ότι θα ονομάζεται Rivale, θα κινείται από ένα τρικύλινδρο μοτέρ χωρητικότητας 800 κ.εκ. το οποίο αποτελεί μια υπερκυβισμένη έκδοση του κινητήρα που χρησιμοποιούν τα F3, ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιεί και άλλα μηχανικά μέρη από αυτή, τροποποιημένα φυσικά για να ταιριάζουν στα νέα δεδομένα.

Το σίγουρο είναι ότι, πέρα από την εμφάνισή της θα διαφέρει σημαντικά και στον τομέα της εργονομίας με τη θέση οδήγησης να χαρακτηρίζεται από την όρθια στάση του σώματος στα πρότυπα των supermotard, aedventure και on-off μοτοσικλετών. Δεδομένες θεωρούνται, επίσης και οι μεγαλύτερες διαδρομές των αναρτήσεων σε σχέση με μια street μοτοσικλέτα. Αυτό, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της, κάνουν τη Rivale μια εξαιρετική επιλογή για καθημερινή μετακίνηση και σίγουρα την πιο πρακτική μοτοσικλέτα που έχει παρουσιάσει ποτέ το ιταλικό εργοστάσιο.

Με αυτό το μοντέλο, η παραγωγή του οποίου αναμένεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη του 2013, η MV Agusta θέλει να κοντράρει στα ίσια τους υπόλοιπους κατασκευαστές στα μεσαία street/adventure/supermotard και ευελπιστεί να ανεβάσει σημαντικά τις πωλήσεις κα φυσικά τα έσοδά της, αφού παρά το βαρύ όνομα που θα φέρει στα πλαστικά του η τιμή του Rivale εκτιμάται ότι δεν θα είναι απαγορευτική.Πηγή: http://www.mototriti.gr

1 σχόλιο: